Sign in to follow this  
MikelJay

Another new owner...

Recommended Posts

Hi all,

I purchased a 2010 Tacoma Access Cab 2wd SR-5 last Thanksgiving. Been enjoying the truck. Not my 1st Toyota.... although over the years I've owned a `87 Toyota truck and a `94 T-100 4WD.

One thing I can say..... although the Tacoma has the 2.7L 4 cylinder mated to a 4 speed automatic transmission, it will run circles around the T-100.

I'm looking forward to talking with all of you, swapping ideas, tips and tricks.

Best regards,

Mike

Share this post


Link to post
Share on other sites

Welcome!! Those new Tacomas are a beautiful truck...and that 2.7liter is leaps and bounds ahead of those old T100 engines.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Welcome!! Those new Tacomas are a beautiful truck...and that 2.7liter is leaps and bounds ahead of those old T100 engines.

Hey now! The T-100s had the 3.4L V6, not a dog by any means, but too small for a truck of that size. Was perfect in my '99 Taco. I think I could have driven it at least another 100K miles.... but I'll never know since I sold it. :(

Share this post


Link to post
Share on other sites

The T100 was fine, just technology has advanced so much that the smaller engines are much more powerful and efficient. The Tundra was where Toyota's full-size truck business really started to take off.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hey now! The T-100s had the 3.4L V6, not a dog by any means, but too small for a truck of that size. Was perfect in my '99 Taco. I think I could have driven it at least another 100K miles.... but I'll never know since I sold it. :(

Actually, my T-100 was one of the first model years.... it was a long bed ( 8 foot ), standard cab, 3.0L V6 mated to an 3 speed automatic transmission, 4WD and A/C. Just a standard, plain jane truck. It was a good one, when I sold it it had 158,000 miles on it. But it was underpowered. A friend of mine bought a 96 T-100 with the 3.4L V6 engine and it was a whole different truck.

( I miss my T-100 truck! )

But I LOVE my Tacomoa!!!!! :wub::wub:

Share this post


Link to post
Share on other sites

I totally forgot that the older T-100s had the 3.slow engine in them. No headgasket problems on that? I think the same engine was used in the 1st gen 4Runners which had the HG recall.

Share this post


Link to post
Share on other sites

I totally forgot that the older T-100s had the 3.slow engine in them. No headgasket problems on that? I think the same engine was used in the 1st gen 4Runners which had the HG recall.

Yep, replaced it, under warranty. A recall if I'm not mistaken. Never had a problem out of it or anything else, besides the truck being underpowered, other than the squeaky speedo cable.... :rolleyes:

But for what it did, it served its purpose well. :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
Sign in to follow this